Korean World Jamboree 2023

Korean maailmanjamboree (WSJ) on 1.8-12.8.2023 (+matkapäivät).

Koronatilanne on tällä hetkellä (9.1.2022) epävakaa ja vaikeasti ennustettava. Suurten leirien järjestely vaatii pitkän ajan ja tästä syystä ilmoittautuminen pitää tehdä viimeistään 28.2.2022 eli rapian puolentoista kuukauden kuluttua. Joudumme siis kukin osaltamme ja lippukuntana päättämään lähiaikoina epävarmassa tilanteessa, lähdemmekö leirille kesällä 2023 vai emme.

Järjestämme MuMessa mahdollisille lähtijöille/vanhemmille infotilaisuuden helmikuun puolivälissä, jolloin meille jää vielä pari viikkoa aikaa loppumietintään. Infotilaisuus tulee olemaan joko tapaaminen tai verkkokokous ajanhetken koronatilanteen mukaan.

Viime kerralla jamboree oli USA:ssa 2019 ja siellä oli Muhoksen Metsänkävijöistä 9 partiolaista. Reissu oli mahtava ja kokemuksien pohjalta oltaisiin ilman koronaa varmasti jo pitkällä  järjestelyissä. USA:ssa jamboreelle osallistui Suomesta 900 partiolaista ja ilmoittautuminen tuli täyteen ennen määräaikaa, mutta sinne saatiin onneksi lisäpaikkoja.

Mumessa ei ole vielä tehty päätöksiä Korean jamboreen suhteen . Tällä hetkellä Suomesta näyttää olevan ilmottautunut (9.1.2022) 162 partiolaista (pari viikkoa sitten oli 90). Korean jamboreelle on varauduttu 1000 suomalaiseen.

 

Leirille voi osallistua seuraavat ikäluokat:

 • Leiriläiseksi voit osallistua, jos olet syntynyt aikavälillä 22.7.2005-31.7.2009. (Tätä nuoremmat voivat osallistua seuraavalle jamboreelle).
 • ISTiksi leirille voit osallistua yli 18-vuotiaana, jos olet syntynyt ennen 22.7.2005.
 • Leirilippukunnanjohtajiksi voivat lähteä 22 vuotta täyttäneet eli 2001 syntyneet ja sitä vanhemmat.

Kustannukset:

 • Jamboreematkapaketti: Sisältää matkat ja osallistumisen jamboreelle. Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Hinta 3200 – 3500 euroa
 • Oheismatkapaketti: Sisältää matkat ja osallistumisen jamboreelle sekä niiden lisäksi noin viiden päivän mittaisen kiertomatkan Etelä-Koreassa. Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Hinta 4200 – 4500 euroa
 • Omatoimimatkapaketti (mahdollinen vain ISTeille): Sisältää osallistumisen jamboreelle. Omatoimimatkailija järjestää itse kaikki matkansa, joukkueen palvelut alkavat vasta leirialueelta. Hinta 1200 – 1500 euroa.
 • Yllä oleviin kustannuksiin pitää lisätä Oulu-Helsinki väli, n. 100 euroa. Vuoden 2019 jamboreelle ehdittiin kerätä varoja 40 % ja omakustannus oli 60 %. Varainkeruu aloitettiin viime kerralla aiemmin, joten realistinen keräysosuus on jossakin 20-40 % välillä (talkooinnostuksesta riippuen).
 • USA jamboreelle MuMen porukka valitsi jamboreematkapaketin, oheismatkalle meni vajaa puolet Suomen joukkueesta.

Turvallisuus ja Koronan vaikutukset

 • Parin vuoden aikana korona on sekoittanut elämää monella eri tavoilla, tälläkin hetkellä epidemiatilanne on sellainen, että normaaleja koloiltoja voidaan pitää nippa-nappa. On kohtuullisen todennäköistä, että korona on vielä epidemiana leirin aikoina ja leiri joudutaan perumaan tai sille lähtemistä pitää tosissaan miettiä. Tämän hetken epidemiatilanteessa leiriä ei pidettäisi ja tuskin sinne olisi monikaan halukas lähtemään, mutta puolentoista vuoden kuluttua tilanne voi olla jo toinen.
 • Leirin kokonaishinta muodostuu kahdesta eri osiosta – Etelä-Koreaan maksettavasta osuudesta (leirin osallistumismaksu) ja Suomen joukkueen omat kulut (matkakustannukset matkatoimistolle, suunnittelu, leirilippukuntien tapaamiset ect.). Kaikki nämä maksut jakaantuvat eri aikoihin maksettavaksi, viimeiset maksut tulevat maksettavaksi keväällä 2023. Mikäli leiri peruuntuu tai sinne ei uskalla lähteä epidemiatilanteen vuoksi, ei leiristä saa kaikkia rahoja takaisin.  Tarkemmat tiedot löytyvät https://www.partio.fi/wp-content/uploads/2021/12/Osallistumis-ja-peruutusehdot_Korea_2023.pdf.
 • Koronaa lukuunottamatta leirille on turvallista lähteä. Partiolaiset majoittuvat n. 40 hengen leirilippukunnissa, joissa on 4 aikuista. Leirilippukunnat kootaan aluettain ja partiolaiset oppivat tuntemaan toisensa hyvin ennen leiriä. Oheismatkalla partiolaiset liikkuvat aikuistan mukana, samoin lennot Helsingistä eteenpäin.

Tietolähteitä:

Suomen joukkue järjestää tammikuussa muutamia teams kokouksia, joihin voi mennä vapaasti kuulolle. Teams linkit tulevat instagramiin (jamboreejoukkuesuomi), siellä näkyy näemmä tällä hetkellä meidän oma Mörkö eli USA WSJ:n MuMen leirilippukunnan leiriportinvartijamaskotti, taustalla leiriporttina toiminut Muumitalo.

Teams kokoukset:

 • Leiriläiset ja huoltajat 19.1 kello 20-21
 • IST:t 2.2 kello 20-21
 • Leirilippukunnanjohtajat 25.1. kello 20-21

Lisätietoja löytyy myös jamboree.fi sivustolta.