COVID-19 ohjeistus / vaikutukset partiotoimintaan

Päivitetty 27.7.2021

Muhoksella koronatilanne on ollut rauhallinen viimeisten viikkojen aikana, alue on perustasolla. Suomessa tilanne on heikentymässä.

Koloilloissa noudatetaan alla olevia hygieniohjeistuksia ja suositaan mahdollisuuksien mukaan ulkona tapahtuvaa toimintaa.

Suositukset/linjaukset voivat muuttua nopealla aikataululla. Koloiltoihin mahdollisesti viimekädessä tulevat peruutukset/muutokset viestitään partioryhmien Whatsapin kautta.

MuMe seuraa alueellisia suosituksia eli käytännössä Muhoksen kunnan https://muhos.fi/muhoksen-kunnan-koronavirustiedote/ ja alueen https://oyskorona.fi/ sivuilta löytyviä linjauksia.

THL:n ohjeistus Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaan: https://minedu.fi/documents/1410845/22330894/OKM+THL+Ohje+lasten+ja+nuorten+harrastustoiminnan+j%C3%A4rjest%C3%A4misest%C3%A4%2C+rajoittamisesta+ja+keskeyttamisest%C3%A4.pdf/f5c0e9e9-d9df-9d27-1c34-7847df1abb91/OKM+THL+Ohje+lasten+ja+nuorten+harrastustoiminnan+j%C3%A4rjest%C3%A4misest%C3%A4%2C+rajoittamisesta+ja+keskeyttamisest%C3%A4.pdf?t=1612263834846

Ryhmäkoko: Ei rajoituksia tällä hetkellä.

Suojamaskit: Maskisuositukset täydennetään koloiltojen alkaessa. Kololla on pieni määrä maskeja, joita voi käyttää, mikäli maskia ei ole mukana omasta takaa.

Vain terveenä koloiltaan: Koloiltoihin osallistutaan vain terveinä, eli kriteerit samat kuin koulussa.

Sisätilat: Partiokolon yhteydessä on 3 erillistä tilaa, jota voidaan käyttää koloilloissa. Joissakin tapauksissa useammalla vartiolla on koloilta samaan aikaan. Käytävällä on vain yksi vartio kerrallaan eli porrastetaan tilanteen mukaan sisälletuloja ja lähtemisiä, tällöin ulkovaatteet riisutaan/puetaan ripeästi, jotta muut ryhmät eivät joudu odottamaan. Koronarajoitusten ollessa päällä huoltajat eivät tule sisälle. Vartiojohtajat desinfioivat tilaojen kosketuspinnat koloiltojen jälkeen.

Käsien pesu: Kädet pestään aina tultaessa sisälle.

Retket ja leirit: Tarkennetaan kauden alkaessa.