COVID-19 ohjeistus / vaikutukset partiotoimintaan

Päivitetty 29.9.2021

Muhoksella koronatilanne on hieman heikentynyt viime aikoina, vaikkakin rokotuskattavuuden nousu on parantanut tilannetta.

Koloilloissa noudatetaan alla olevia hygieniohjeistuksia ja suositaan mahdollisuuksien mukaan ulkona tapahtuvaa toimintaa.

Suositukset/linjaukset voivat muuttua nopealla aikataululla. Koloiltoihin mahdollisesti viimekädessä tulevat peruutukset/muutokset viestitään partioryhmien Whatsapin kautta.

MuMe seuraa alueellisia suosituksia eli käytännössä Muhoksen kunnan https://muhos.fi/muhoksen-kunnan-koronavirustiedote/ ja alueen https://oyskorona.fi/ sivuilta löytyviä linjauksia.

THL:n ohjeistus Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaan: https://minedu.fi/documents/1410845/22330894/OKM+THL+Ohje+lasten+ja+nuorten+harrastustoiminnan+j%C3%A4rjest%C3%A4misest%C3%A4%2C+rajoittamisesta+ja+keskeyttamisest%C3%A4.pdf/f5c0e9e9-d9df-9d27-1c34-7847df1abb91/OKM+THL+Ohje+lasten+ja+nuorten+harrastustoiminnan+j%C3%A4rjest%C3%A4misest%C3%A4%2C+rajoittamisesta+ja+keskeyttamisest%C3%A4.pdf?t=1612263834846

Ryhmäkoko: Ei rajoituksia tällä hetkellä.

Suojamaskit: Maskin käyttö ei ole tällä hetkellä pakollista, maskia voi käyttää halutessaan. Kololla on pieni määrä maskeja, joita voi käyttää, mikäli maskia ei ole mukana omasta takaa.

Vain terveenä koloiltaan: Koloiltoihin osallistutaan vain terveinä, eli kriteerit samat kuin koulussa.

Sisätilat: Partiokolon yhteydessä on 3 erillistä tilaa, jota voidaan käyttää koloilloissa. Joissakin tapauksissa useammalla vartiolla on koloilta samaan aikaan. Käytävällä on vain yksi vartio kerrallaan eli porrastetaan tilanteen mukaan sisälletuloja ja lähtemisiä, tällöin ulkovaatteet riisutaan/puetaan ripeästi, jotta muut ryhmät eivät joudu odottamaan. Koronarajoitusten ollessa päällä huoltajat eivät tule sisälle.

Käsien pesu: Kädet pestään aina tultaessa sisälle.

Retket ja leirit: Retkiä ja leirejä voidaan pitää, korostetaan hyvää hygieniaa.